top of page

הורות בשחור-לבן,

ובהרבה צבע

pattern3.png

בהרצאה פותחת מהרטה את הנושא שקרוב ללב של כולנו: האתגר להיות ההורים הכי טובים שאנחנו יכולים בתקופה מורכבת ופוסטמודרנית.  הכמיהה שלנו כהורים להעניק לילדנו שמחת חיים, בטחון עצמי, ערכים ואמונה ביכולתם להגשים את חלומותיהם. 

שיחה פתוחה על האתגרים הרבים שמלווים אותנו כהורים:

כיצד נהפוך את המרחב הציבורי למכיל שוויוני ובטוח עבור ילדינו? 

כיצד להתמודד עם דעות קדומות, כיצד נגשר על פערים? 

כיצד נלמד את ילדינו להכיר ביופי וביכולות שטמונה בכל אחת ואחד מהם? 

כיצד ניצור פתרונות בשטח המאפשרים להגשים את צו ליבם? 

כיצד נעניק לילדנו בטחון עצמי, ערכים ואמונה ביכולתם להגשים את חלומותיהם?

מהרטה היא אימא לשלושה ילדים: דניאל-אגרנש, גיא- אזמדה ותום- סאולם.

בעקבות המסע לישראל וחבלי הקליטה של השנים הראשונות בישראל, מהרטה נאלצה להתנתק ממשפחתה וגדלה בפנימיות.

 "זה המחיר האישי הכבד ביותר ששילמתי בדרך להגשמת החלום על ירוסלם, כשביתי הגיעה לגיל 9 נאלצתי לומר לה:  מכאן והלאה אני לא יודעת כיצד להיות זה אני ואת בונות את הקשר של אם ובת, כי לא הייתה לי אימא או מסגרת משפחתית נורמלית מגיל תשע, זה המחיר ששילמו רבים מבני הגיל שלי בגלל תלאות המסע לישראל" 

מהרטה מתעסקת עם שאלות אלו כבר מגיל צעיר. כעולה ממבצע משה, שהגיעה לארץ ללא ידיעת קרוא וכתוב (גם בשפת אימה) השתלבה בפנימיות ובמשך שנים דמיינה את האיחוד המרגש עם הורייה. אך החלום הגדול התנפץ בגיל 16, כשהוריה הגיעו בנפרד והמשפחה חוותה קשיי קליטה שהותירו את מהרטה בפנימיות. למרות כל זאת מהרטה לא הפסיקה להאמין: היא הגשימה את חלומה לרכוש השכלה אקדמית וסיימה בהצלחה תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית באוניברסיטת חיפה, כיכבה בסדרות, הצגות ותוכניות טלוויזיה ופנתה לקריירה ציבורית, כשהיתה יוצאת אתיופיה הראשונה במועצת תל אביב-יפו והראשונה לכהן כסגנית ראש העיר,הממונה על שירותי הרווחה – סגירת מעגל מרגשת עבורה.

במקביל לקריירה הציבורית הכירה את ערן, טייס קרב ואיש עסקים, כשסיפור האהבה הלא שגרתי מתואר בפיה עם הרבה הומור ושנינה, וסוקר את החיבור בין עולמות שונים הנפגשים. היא מתארת את המפגש עם ההורים שהביא ללא מעט סיטואציות סוראליסטיות בשל הבדלי ותרבות, התגובות ברחוב על הזוגיות בה הגבר הוא "מאותגר פיגמנטית" וגידול שלושת ילדיהם המעורבים – ששואלים לא מעט שאלות.

בסגנונה הקולח והאופטימי היא מתארת את האתגרים עמם התמודדה בחייה האישיים והשיטות שהמציאה וניסתה על מנת לייצר פתרונות בשטח למצב. כך לדוגמה, הקושי למצוא ספר המציג דמויות מעורבות להקריא לביתה לפני השינה, הוביל לפרויקט משפחתי של כתיבת הספר "מפלצת הילדים הטובה גינדון" המציג סיפור שמתרחש במשפחה מעורבת. 

 

"המטרה שלי היא שילדי יבינו כי גורלם לא נקבע מראש וכי הם מסוגלים להגשים את חלומותיהם. אני מסרבת לתת להם ליפול לביצת ייאוש וחשיבה בה ההזדמנויות הן למעטים בלבד ומחנכת אותם לעבוד קשה ולמצוא את הדרך למקום אליו הם שואפים בזכות התמדה והשקעה", מסבירה מהרטה.

pattern11.png
bottom of page